Ontmoet Harm, onze ervaren buitendienst vertegenwoordiger - FAID


FAIDOntmoet Harm, onze ervaren buitendienst vertegenwoordiger

Ontmoet Harm, onze ervaren buitendienst vertegenwoordiger

Ontmoet Harm, één van onze ervaren buitendienst vertegenwoordigers. Hij stelt zich graag voor en vertelt over zijn werkzaamheden bij FAID. Lees hieronder onze Q&A.

Hey Harm, wil jij jezelf introduceren?

Jazeker! Mijn naam is Harm, 21 jaar oud en ik ben nu 1,5 jaar werkzaam bij FAID. Het begon als een bijbaan toen ik nog studeerde aan de Hogeschool Windesheim, maar inmiddels ben ik afgestudeerd. Nu is het mijn fulltime job geworden!

Hoe was het om dit werk te combineren met je studie?

Ideaal! Door de flexibele werkuren heb ik veel in de namiddag en avond gewerkt. Hierdoor heb ik mij overdag goed kunnen focussen op mijn studie. Daarnaast verdiende ik erg lekker als student.

Wat bereik je met je werk?

Binnen FAID zetten wij ons in voor verduurzamende producten. Met mijn werk draag ik bij aan een beter milieu en help ik mensen aan een persoonlijk advies waar zij financieel ook baat bij hebben. Dit motiveert mij enorm.

Wat vindt je leuk aan je werk?

Wat ik leuk vind aan het werk is dat we prestatiegerichte werken. Dit is een mooie drijfveer voor mezelf, uiteindelijk bepaal ik mijn eigen salaris. Ook beleef ik er plezier aan als mensen het oprecht waarderen als je even langskomt om met hun over verduurzamende producten te praten.

Wat was je leukste ervaring bij FAID?

Natuurlijk waren de dagen waarop ik veel afspraken schreef ontzettend leuk en motiverend. Maar een paar maanden geleden heb ik een heel leuk gesprek gevoerd bij bijzonder gastvrije mensen. Zonder dat ik het vroeg lieten ze mij binnen, boden ze mij thee aan en hadden we een heel leuk en informeel gesprek over de verduurzaming van hun huis.

Wat moet je echt goed kunnen om dit beroep uit te oefenen?

Belangrijk bij dit werk is je enthousiasme. Uit ervaring kan ik zeggen dat je met een goede uitstraling naar de klant hen veel vaker kan overtuigen naar je verhaal te luisteren. Vervolgens is het cruciaal dat je goed luistert naar de reactie van de klant en hen overtuigt dat je ze kan helpen door een adviseur lang te laten komen.

Wat zijn jouw toekomstplannen bij FAID?

Mijn ambitie is om teamleider te worden en toekomstige collega’s te helpen bij het ontwikkelen van hun overtuigingsvaardigheden. Vervolgens wil ik een meer coördinerende rol innemen waarbij ik meer vanuit de achtergrond teamleiders begeleid bij hun werkzaamheden. Kortom, mooie plannen waar ik hard voor ga werken!